Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tedavi görmek için geldiği hastanenin ikinci kat penceresinden atlayan 67 yaşındaki Tuncay Özdemir yaşamını yitirdi.
Dalaman'da oturan Tuncay Özdemir, kızı Derya ve damadı Ramazan Adanır ile birlikte Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) şikayetiyle Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne geldi. Acil servisteki muayeneden sonra hastanenin 2'nci katındaki Göğüs Hastalıkları Servisi'ndeki odada kontrol için bekletilen Özdemir, nefes almakta zorlandığını belirterek, başında bekleyen kızından hemşire çağırmasını istedi. İddiaya göre kızının odadan ayrılmasının ardından havalandırma penceresinin koruma demirini kıran Özdemir kendini 8 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Beton zemine çarparak ağır yaralanan Özdemir, çarpma sesini duyan hastane personeli tarafından fark edildi. Ağır yaralanan Özdemir yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özdemir'in cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
'PENCERELER 30 DERECE AÇILIYORDU'
Konuya ilişkin açıklama yapan Hastane Başhekimi Op. Dr. Murat Aynacı, hastanın takibi sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Ani gelişen olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını aktaran Aynacı, "Sağlık Bakanlığı'nın bize verdiği ölçütlerde pencereler 30 derece açılıyordu. Hasta, kızını hemşirelerin yanına göndererek penceredeki demir muhafazayı zorlayıp kırarak aşağı atlamış. Her şeyi yapmamıza rağmen hastamızı kaybetmekten üzüntü duyduk" dedi.
'KIZINI HEMŞİRELERİN YANINA GÖNDERMİŞ'
Tuncay Özdemir'in damadı Ramazan Adanır ise "Kayınvalidemi getirmek için hastaneden çıktığımda kızını 'Çok rahatsızlandım' diyerek hemşirelerin yanına göndermiş. Daha sonra kendini pencereden atmış. Bana telefon gelince koşarak geldim, ancak kaybettik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI