Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ,(Zonguldak),() - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi’nde bir grup taksici, 2 farklı yere taksi durağı konulmasını iptal ettiğini ileri sürdükleri Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek’in makam odasını bastı. Polis, öfkeli taksicileri güçlükle dışarı çıkardı.
Ereğli Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Uysal ile Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, yeni yapılan Ereğli Adliyesi ile özel bir hastane yakınına taksi durağı yapılması yönünde anlaşma sağladı. Anlaşmaya rağmen yeni duraklar bir türlü açılmadı. Bunun üzerine bir grup taksici, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ile görüşüp bilgi almak istedi. Görüşme sırasında durakların iptal edildiği bilgisi alınınca bazı taksiciler ile Civelek arasında zaman zaman itişmeler yaşandı. Gerginlik yaşanması üzerine polis müdahale ederek öfkeli taksicileri dışarı çıkardı.
Yeni durak yerlerinin iptalinin Ereğli Belediyesi tarafından yazı ile kendilerine bildirildiğini, gösterilen tepkiye anlam veremediğini belirten Civelek, şunları söyledi: "Belediye başkanı, adliye durağı için ‘anlaşın yoksa gereğini ben yapacağım’ dedi. Taksici arkadaşlarımızı topladık. Onlarla anlaşma olmayınca belediye başkanı dar kargaşa olduğundan iki tarafa da durak vermedi. Ben yazımı yazdım. Bunlar belediye başkanının yanına gitmesi gerekirken bana saldırıyorlar. Böyle bir şey yok." 
Yapılan görüşmenin ardından sorunun çözüleceği yönünde söz alan taksiciler olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI