Ergün AYAZ- Orhan UZUN/DERİNCE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Derince İlçesi'ne bağlı İshakçılar Köyü'nde tavuk çiftliğinde çıkan yangın korkuya neden oldu. Tadilat çalışması nedeniyle yangından bir süre önce bir başka yere nakledilmesi nedeniyle 40 bin tavuğun telef olmaktan kurtulduğu anlaşıldı.
Yangın, Derince İlçesi İshakçılar Köyü Çancılar Mahallesi'nde meydana geldi. Engin Özcan'ın sahibi olduğu tavuk çiftliğinde tadilat nedeniyle kaynak yapıldığı sırada yangın çıktı. Çıkan yangında dumanları görenler itfaiyeye haber verdi. Yangına  İzmit, Körfez ve Derince itfaiyesi müdahele etti.  Yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken, tavuk çitfliğindeki kümesler kül oldu. Çiftliğin tadilata alınması nedeniyle, olaydan kısa süre önce buradaki 40 bin tavuğun başka yere nakledildiği, bu sayede 40 bin tavuğun da telef olmaktan kurtulduğu anlaşıldı.  
Yangında tadilat çalışması yapan ve dumandan etkilenen işçi, Halil Altuntaş baygınlık geçirdi. Bu kişi olay yerine gelen ambulansla Derince Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI