KAHRAMANMARAŞ'ta, Suriye uyruklu kuyumcu 58 yaşındaki Yahia Arap'ın yüzüne biber gazı sıktıktan sonra döverek elindeki 2,5 kilo altın bulunan çantayı gasp eden 2'si kardeş 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Olay, geçen 19 Şubat'ta Abdulhamithan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ülkesindeki iç karışıklıktan ailesiyle 2 yıl önce kaçıp Türkiye'ye sığınan ve yerleştiği Kahramanmaraş'ta kuyumculuk yapan Yahia Arap, gece otomobilinden indiği sırada önünü kesen 2 şüpheli, yüzüne biber gazı sıktıktan sonra elinde taşıdığı içerisinde 2.5 kilo altın bulunan çantayı aldı. Şüpheliler, daha sonra durdurdukları bir otomobile binip olay yerinden uzaklaştı.
Olayın ardından çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçış güzergahında terk edilmiş bir motosiklete rastladı. Motosiklet üzerinde alınan parmak izlerinin sahiplerini belirleyen polis, İsa Divanlı Mahallesi'nde bir eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada bıçak ve biber gazı ele geçiren polisler, üzerinde sahte kimlikler çıkan Enes D. ile Gökhan A.'yı gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan iki şüpheli, ziynet eşyalarını çaldıklarını itiraf edip altınları Gökhan A.'nın ağabeyi Emre A.'ya verdiklerini söyledi. Bunun üzerine polis, Emre A.'yı da gizlendiği evde çalıntı altınlarla birlikte gözaltına aldı. Altınların 60 gramını bir imalathanede eritilerek satıldığı belirlenirken, ele geçirilen 2 kilo 440 gram altın ise sahibi Yahia Arap'a teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, 'Gasp ve yaralama' suçlarından adliyeye sevk edildi.