GAZİANTEP'te, parklarda veya trafik ışıklarında dilenerek vatandaşları rahatsız eden ve trafiği tehlikeye düşüren dilencilere polis göz açtırmıyor. Gaziantep'te son bir hafta içerisinde Çocuk Polisi tarafından yapılan denetimlerde 71'i Suriyeli 85 çocuk dilenirken yakalandı.

Demokrasi Meydanı ve Yüzüncü Yıl Parkı’nda çocukların dilendiği ihbarı üzerine harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmada, vatandaşları rahatsız eden ve trafiği tehlikeye düşüren çocukları tek tek yakaladı. Bazıları kovalamaca sonucu yakalanan çocuklar, yanlarında dilenirken topladıkları paralar ile birlikte Zabıta Daire Başkanlığı’na götürüldü.

ÇOĞUNLUĞU SURİYELİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının kentte dilenerek para toplamayı tercih ettiği de ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin son bir hafta içerisinde yaptığı denetimlerde dilenirken yakaladığı 85 çocuktan 71’inin Suriyeli olduğu da belirlendi.

İKİNCİ KEZ YAKALANANLAR KAMPA GÖNDERİLECEK

Zabıta ekipleri dilenirken yakalanan çocukları yapılan işlemlerin ardından ailelerine teslim ediyor. Öte yandan Valilik kararıyla bundan sonra kentte ikinci kez dilenirken yakalanan Suriyeli çocukların ise aileleriyle birlikte kamplara gönderileceği de bildirildi.