GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, aralarında husumet olan birbirine akraba 2 ailenin fertleri, sünnet düğününde tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma; tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Güçlükle sonlandırılan kavgada tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 2 kişi öldü, başına taş isabet eden bir kişi yaralandı, 9 kişi ise gözaltına alındı.

Olay, dün gece  ilçe merkezindeki Alt Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, çocuklarının kavga etmesi nedeniyle aralarında husumet bulunan birbirine akraba ve komşu olan Gümüş ve İnci ailelerinin fertleri, komşularının sünnet düğününde karşılaştı.

Düğün sırasında 2 aile fertleri arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında taraflar birbirine av tüfeği, taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga; engel olamayan kalabalığın ihbarıyla olay yerine gelen polisin müdahalesi ile sonlandırıldı.

Kavga sırasında tüfekten çıkan saçmalar 61 yaşındaki Halil Gümüş ve 24 yaşındaki Cuma İnci'nin vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Olay sırasında Eser Gümüş adındaki bir kadın da başına aldığı taş darbesiyle yaralandı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı Halil Gümüş ve Cuma İnci, ambulansla hastaneye götürülürken yolda yaşamlarını yitirdi. Yaralı kadın Eser Gümüş ise Nizip Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Polis, her iki aliden kavgaya karıştığı saptanan 9 kişiyi gözaltına alarak, Gümüş ve İnci'yi öldüren tüfekleri kimin ateşlediğini bulmak için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.