ADANA'nın Merkez Yüreğir İlçesi'nde sulama kanalına girdikten kısa süre sonra çırpınarak gözden kaybolan Suriyeli 10 yaşındaki Ahmed Dahir'in cesedi, 12.5 saat sonra bulundu.

Dün saat 17.30 sıralarında Ege Bağatur Bulvarı'ndan geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına giren ve çırpınarak suda kaybolan Ahmed Dahir'i bulabilmek için sürdürülen aramalar sonuç verdi. Dün akşam 5 kilometre boyunca su altında Dahir'i  arayan Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ara verdikleri çalışmaya bugün saat 06.00'da yeniden başladı.

Arama çalışmalarının kısa sürede sonuç verebilmesi için kanala verilen su kesildi. Suyun çekilmesi ile Suriyeli çocuğun cesedine ulaşıldı. Ahmed Dahir'in cesedi, suya girdiği yerden birkaç yüz metre ilerde Atakent Mahallesi 75'inci Yıl Anadolu Lisesi yakınında bulundu. Sulama kanalının dibindeki yosunlara takılan Ahmed'in bu nedenle akıntıya kapılarak sürüklenmediği belirtildi.
 Ahmed Dahir'in cesedini sulama kanalından amcası Adnan Dahir çıkarttı. Kucağına aldığı yeğeninin cesedine sarılan Adnan Dahir, gözyaşı döktü. Olay yerine gelen anne Nada ve baba Mahmut Dahir, çocuklarının cesedinin bulunduğu ambulansın başında gözyaşlarına boğuldu.
Yapılan inceleme ardından Ahmed Dahir'in cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.