Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da kanalizasyon tahliye borusunun patlaması sonucu su dolan alt geçitte minibüsüyle mahsur kalan 50 yaşındaki Veysel Şimşek, yaklaşık 2.5 saat süren çalışma sonrası itfaiye ekipleri tarafından botla kurtarıldı.
Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Konya-Aksaray karayolu üzerinde bulunan 2'nci Organize Alt geçidinde meydana geldi. İddiaya göre peynir yüklü minibüsüyle Konya'dan Kayseri'ye gitmekte olan Veysel Şimşek, kanalizasyon tahliye borusunun patlaması nedeniyle su dolu olan alt geçide girdi. Alt geçidin yarısına kadar giden Şimşek, motorun su alıp durması üzerine burada mahsur kaldı.
Suların giderek yükselmesi üzerine aracının üzerine çıkan Şimşek, polisi arayarak yardım istedi, İhbar üzerine olay yerine, polis, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Ekipler, su derinliğinin yaklaşık 2 metreyi bulması nedeniyle araçla suya giremedi. Bunun üzerine itfaiyeye ait bot ve dalgıç ekibi çağrıldı. Alt geçide indirilen botla Şimşek'in yanına giden itfaiye ekipleri, sürücüyü kurtardı. Bir itfaiye eri ise Veysel Şimşek'in ıslanmaması için Şimşek'i bottan sırtına alarak kıyıya çıkardı.
Yaklaşık 2.5 saat çalışma sonucu mahsur kaldığı yerden kurtulan Şimşek, aracıyla alt geçide ilk girdiğinde suyun derinliğinin yaklaşık 20 santimetre kadar olduğunu, ancak aniden dolduğunu ileri sürdü. Şimşek, ''Ben girdiğimde su bu kadar değildi. Birden doldu. Ben aracın tavanına çıktım. Konya'dan Kayseri'ye gidiyordum" dedi.
Alt geçitteki suyun tahliye çalışmaları başlarken,  Veysel Şimşek'in minibüsünün de suların tahliye edilmesinin ardından kurtarılacağı belirtildi.