Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ÇANKIRI Orta K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan 26 yaşındaki Osman Güllük, ailesini görebilmek için söylediği yalan nedeniyle Erzurum'da 3 yıl hapis cezası istemi ile yargılanıyor.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen 14 Kasım günü dilekçe gönderen Osman Güllük, 21 Ağustos 2012 tarihinde Sincan Açık Ceza Evinden firar ettikten sonra geldiği Erzurum Şehirlerarası otobüs terminalinde Hasan adındaki birisiyle tanıştığını belirtti. Hasan ile Erzincan Kapı mevkisinde birlikte alkol aldıkları sırada aralarında tartışma çıktığını anlatan Osman Güllük, Hasan'ın kendisine bıçak çektiğini, kendisinin de  eline geçen taş ile bu kişiyi öldürdüğünü ve panikle olay yerine gömdüğünü iddia etti. 
GAZETE HABERİNDEN ESİNLENMİŞ
Dilekçe üzerine Osman Güllük, belirttiği tarih itibariyle Hasan adındaki bir kişinin de kayıp olması nedeniyle Erzurum'a getirildi. Olay yerini göstermesi istenen Güllük'ün yalanı burada ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığında ifadesi alınan Osman Güllük "Erzurum'da bulunan ailem ile uzun süredir görüşemiyordum. Gazetede okuduğum haberde, bir mahkumun bu şekilde dilekçe yazarak ailesi ile görüştüğünü öğrendim. Ben de Erzurum'a gelmek amacıyla kafamda kurgulayarak bu şekilde dilekçe yazdım" dedi.
Yaşananlar üzerine Osman Güllük hakkında 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'suç uydurmaktan' 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.