Van’da kamu bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi’nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 3 kişiyi serbest bıraktı. Yolcudağ'ın Van depremi sonrası yapılan ve 23 Ekim 2012 tarihinde teslim edilen TOKİ Konutunun anahtarını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı ortaya çıktı. 

Vali İbrahim Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, “Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahnimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş” dedi. Valinin açıklamasından sonra soygun girişiminde bulunan şahıs, 2 kişiyi daha bıraktı.

Banka şubesinin bulunduğu banka şubesi polis ablukasına alınırken, ikna çalışmaları devam ediyor.Vali İbrahim Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, “Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahnimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş” dedi. Valinin açıklamasından sonra soygun girişiminde bulunan şahıs, 2 kişiyi daha bıraktı.

Banka şubesinin bulunduğu banka şubesi polis ablukasına alınırken, ikna çalışmaları devam ediyor. bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi’nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 3 kişiyi serbest bıraktı.

“YA PARA VE HELİKOPTERİ VERİRLER YA DA REHİNELERİN HEPSİNİ ÖLDÜRÜRÜM”

Van’da pompalı tüfekle bir banka şubesinde bulunanları rehin alan şahıs, “Ya parayı ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım” dedi.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine gelen Veysel Y. adlı şahıs, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra şahıs, bir el ateş edip içerideki kişileri bir araya toplayarak rehin aldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, evli ve 3 çocuk babası olan şahsı ikna çalışmalarına başladı. 500 bin TL ve helikopter isteyen şahsı ikna çalışmaları devam ederken, gazetecilerin telefonla ulaştığı saldırgan, borcu bulunduğunu söyleyerek, “Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım” dedi.

Öte yandan rehineleri toplantı salonunda topladığı öğrenilen Veysel Y.’nin facebook sayfasındaki hesabında pompalı tüfekle verdiği poz dikkat çekti.VAN'da bir kamu bankası şubesine akşam saatlerinde gelen silahlı bir kişi soygun girişiminde bulundu. Abdurranmah Gazi Mahallesi'nde, Erciş Yolu üzerindeki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu. Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı. Teslim olması için yapılan çağrıya, personeli rehin alan soyguncu direnişi sürdürürken, polis operasyon hazırlığına başladı.

BİRİ HAMİLE 2 REHİNE SERBEST

Van'da kamu bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi'nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı banka şubesindeki soyguncuyu ikna çalışmaları sürüyor.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi. 

SOYGUNCUNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında polisin çevrede önlem alması sonucu içeride bulunanları rehin alan soyguncunun 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ olduğu belirlendi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ'ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

500 BİN TL PARA VE BİR HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para alduğu ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ'ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi.

AMCANIN İKNA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Polisin ikna çabaları devam ederken, soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ'ın amcası Tayyar Yolcudağ da polis tarafından olay yerine çağrıldı. Tayyar Yolcudağ, tüm çabalara rağmen yeğnini ikna edemedi.

REHİNENİN YAKINI OLAY YERİNE GELDİ

Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli'nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Yerli, "İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz" dedi.
Ayrıca, Veysel Yerlidağ tarafından serbest bırakılan 3 rehine ise olay yerindeki ambulansta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da olay yerine gelerek gelişmeleri yerinde takip ediyor. Yönlendirme ve olay yerindeki çalışmaları Emniyet Müdürü Karaaslan tarafından yürütülürken, olay yerindeki bekleyiş ise sürüyor.

2012'DE ERDOĞAN'IN ELİNDEN ANAHTAR ALMIŞ

Bu arada, Yolcudağ'ın Van depremi sonrası yapılan ve 23 Ekim 2012 tarihinde teslim edilen TOKİ Konutunun anahtarını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı ortaya çıktı.