ÇORUM'da, sosyal paylaşım sitesi (Facebook) üzerinden organize olan yüzlerce kişi, Çin'in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yönelik zulüm ve işkencelerini protesto etti.
Hürriyet Meydanı'ndan bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Doğu Türkistan ve Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sloganlar eşliğinde Çin’e lanetler yağdırarak yürüyen topluluk adına Çorum Park’ın önünde basın açıklaması yapıldı. Burada grup adına konuşan Fatih Şenöz, “Bugün içinde bulunduğumuz mübarek günlerde öz yurdumuz, doğma vatanımızın kan ağladığını görüyoruz. Köpeklerin, kedilerin kesilmesine karşı duran şahsiyetsiz şahsiyetler, dini görevlerini yerine getirmeye çalışan ırkdaşlarımıza, din kardeşlerimizi acımasızca katlediyorlar, maalesef ülkemizde de ahlaksızlıklarını ayyuka çıkaranlar Müslüman Türk’ü yok saymaya çalışıyor. Müptezel aydınlar, vicdanını ve kalemini satmış gazeteci müsveddeleri, akını ve fikrini milletine, dinine düşman olarak yetişmiş bir grup satılmış da yaşanan bu acıya sessiz kalmaktadır” dedi.
“Bugün bu meydandan Osman Batur'un, İsa Yusuf Alptekin'in evlatlarına sesleniyoruz” diyen Şenöz, “Dünyanın başına bela Çin’e lanet olsun. Dünyada zulüm gören tüm mazlumların yüce Rabbim yardımcıları olsun. Ermeni’ye, Yahudi’ye kardeşlik naraları atanlar, kardeşlik şiiri yazanlar, Osman Batur'un evlatlarına gelince susmaktadırlar. Ama bilsinler ki, Türk halkı, Anadolu hala düşmemiştir. Umut bizdedir ve biz buradayız. Gazze'de sokaklardayız. Mısır'da Mursi'yle zindanlarda, Myanmar'da cellatların elinde, Hocalı da Sreblenisa'da toplu mezarlarda, soykırımlarda. İnşallah bir gün Bağımsız Doğu Türkistan'ı, Filistin’i, Myanmar’ı, Karabağ'ı, Kerkük’ü, Halep'i, Hocalı'yı, Şuşa'yı göreceğiz. Esir Türk yurtlarımıza hürriyet hürriyet hürriyet.” diye konuştu.
Grup daha sonra ‘Çorum uyuma soydaşına sahip. Çorum zulme sessiz kalma’ gibi sloganlar atarak, Pir Baba Parkı'na yürüdü. Vatandaşlar, protestolarının ardından olaysız şekilde dağıldı.
FOTOĞRAFLI