Mücahit GÜREL/KUMRU (Ordu), () - ORDU'nun Kumru İlçesi'nde, halk arasında 'patpat' olarak bilinen tarım aracının çalınmasının ardından sosyal paylaşım sitesinde hesap açarak hırsızı arayan Muhammet Açıksöz'ün aracına kavuştu. Terk edilmiş halde bulunan patpat, polis tarafından Açıksöz'e teslim edildi. Açıksöz, aynı hesap üzerinden bu kez kendisine destek olanlara teşekkür videosu yayınladı.
Olay 8 gün önce Kumru ilçe merkezinde meydana geldi. Muhammet Açıksöz'e ait, evinin önünde park halinde duran 'patpat' olarak bilinen tarım aracı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı. Aracın çalındığını fark eden Açıksöz, polise şikayette bulundu. Hırsızın patpatı çalıştırdıktan sonra götürürmesi, yakındaki bir işyerinin güvenlik kemarası tarafından kaydedildi. Açıksöz, hırsızı bulmak için kendi imkanlarıyla harekete geçti. Bir sosyal paylaşım sitesinde 'Patpatı çalan bu adam' ismiyle sayfa açan Açıksöz, güvenlik kemerası görüntülerini de buradan yayınladı. Açıksöz, patpatını çalanı ihbar eden kişiye bin TL ödül vereceğini açıkladı.
Bugün sabah saatlerinde terkedilmiş haldeki patpatı görenler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, aracın Açıksöz'ün çalınan patpatı olduğunu belirledi. Ardından da araç, Açıksöz'e teslim edildi.
Patpatınına kavuşan Açıksöz, sosyal paylaşım sitesindeki aynı hesaptan fotoğrafı ile birlikte haberi paylaştı. Ayrıca kendisine destek verenler için bir de teşekkür videosu yayınladı. Muhammet Açıksöz, sosyal medyanın işe yaradığını söyleyerek kendisini buna yönlendiren arkadaşına ve yardımcı olan herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI