Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 70 yaşındaki Hasan Çetinkaya ile eşi 68 yaşındaki Sebahat Çetinkaya hayatını kaybetti.

Olay, saat 00.30 sıralarında 3880 sokak 51 numarada meydana geldi. İşten eve dönen Ayhan Çetinkaya anne ve babasının kapıyı açmaması üzerine pencereyi kırarak eve girdi. Anne ve babasını yerde hareketsiz gören Çetinkaya, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasan Çetinkaya ile eşi Sebahat Çetinkaya'nın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. Olayı duyan yaşlı çiftin diğer oğlu ve komşuları büyük üzüntü yaşadı. Hasan Çetinkaya ile eşi Sebahat Çetinkaya'nın cesetleri yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olaydan bir gün önce Ayhan Çetinkaya'nın sobayı temizlediği ancak işten geç gelmesi sebebiyle bacayı temizlemeye vakit bulamadığını söylediği belirtildi.

Bu arada Hasan Çetinkaya'nın ayağının kırık olmasından dolayı yatalak olduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin evin çatısında yaptıkları incelemede bacanın tıkalı olduğu anlaşıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAF