KONYA'nın Kulu İlçesi'nde bir besi çiftliğinde çalışan ve ısınmak için kova içine yaktıkları ateşten sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Afganistan uyruklu 25 yaşındaki Abdullah Mehmet Timuru öldü, 23 yaşındaki Ahmet Muhammet ise hastaneye kaldırıldı. Afganlı 2 işçinin, kaldıkları binadaki kaloriferleri ihmal edip yakmadıkları öne sürüldü.
Olay, Kulu-Konya karayolunun 12'nci kilometresinde Yakup Celep'e ait besi çiftliğinde meydana geldi. Yakup Celep, saat 06.00 sıralarında çiftliğe gittiğinde Afganistan uyruklu işçileri Abdullah Mehmet Timuru ve Ahmet Muhammet'i uyandırmak için odalarına girdi. İşçileri hareketsiz halde bulan Celep, jandarma ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık görevlileri, ısınmak için dışarı yakıp odaya getirdikleri kovadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen işçilerden Abdullah Mehmet Timuru'nun öldüğün saptadı. Diğer işçi Ahmet Muhammet de, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla ambulansla Konya'ya Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
İşçilerin 9 gün önce işe başladığını belirten Yakup Celep, ''Akşam Beşiktaş maçını çiftlikte izledim. Maçtan sonra evime gittim. Giderken işçilerin kaldığı binadan sesleri geliyordu. Sabah geldiğimde ise yataklarında hareketsiz halde buldum. Binada kalorifer vardı, ama onlar ihmal edip, yakmamışlar. Bir kovaya dışarıda ateş yakıp, odaya getirip yatmışlar.''dedi. İşçilerin sigortasının olmadığı öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI