TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Kadıköy Mahallesi'nde oturan 85 yaşındaki Kore gazisi Hüsrev ve Zeynep Buyan çifti, tek katlı evlerinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü. Yaşlı çiftin cesetlerini camiye gitmediği için şüphelenen komşuları yaklaşık 12 saat sonra buldu.
Olay, ilçeye bağlı Kadıköy Mahallesi’nde meydana geldi. Tek katlı evde oturan 85 yaşındaki 5 çocuk babası Hüsrev ve Zeynep Buyan çifti, soğuk hava nedeniyle önceki gece sobayı yakıp uyudu. Kore gezisi Hüsrev Buyan’ın namaz kılmak için camiye gelmediğini fark eden arkadaşları saat 20.00 sıralarında evine gitti. Kapıyı çalmalarına rağmen içeriden ses gelmemesinden şüphelenen Muhtar, Yılmaz Sarıkaya, akrabası Faruk Gündar ve komşularını camı kırık içeri girdiklerinde Hüsrev ve Zeynep Buyan'ı yerde hareketsiz buldu. İhbar üzerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri çiftin lodos nedeniyle karbonmonoksit gazının odaya dolması sonucu zehirlenerek öldükleri belirledi.
Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesi ardından Hüsrev ve Zeynep Buyan'ın cesetleri otopsi için Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan inceleme ardından Buyan çiftinin cesetleri kesin ölüm nedeninlerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Jandarma ekipleri soba ve bacada inceleme yaptı. soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI