Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - SİVAS 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarıyla kışlada bir araya geldi. 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Albay Çağlayan Polat, askerin devletin ve milletin hizmetinde olduğunu belirterek, "Gelen paçavraya reaksiyon göstermedik" dedi.
5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı kapılarını basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarına açtı. Öğle yemeğini Tugay Komutanlığı'nda eğitim alan askerlerle yiyen basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kışla gezdirildi. Askerlerin masasına konuk ettiği davetlilere kışlada karavanadan yemek ikramında bulunan 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Albay Çağlayan Polat, 15 Temmuz'da yaşanan Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
"CESEDİMİZİ ÇİĞNEMEDEN ÇIKAMAZLAR"
15 Temmuz gecesinin kara bir leke olarak kalacağını ve darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup hain tarafından yapıldığını söyleyen Albay Polat, Sivas'taki tankların çıkarılacağı söylentileri hakkında şunları kaydetti:
"Tugayın iki tane tankı var. Motor bölümlerine beton atılmış durumdadır. Yani tanklar yürüyemez durumdadır. Ateşleme mekanizmaları yoktur. Üstüne üstlük bizim birliğimizde bu tankı kullanacak kadroda, yetenekte rütbeli veya rütbesiz personel de yoktur. Tankın yürüme kabiliyeti bulunmuyor. Sivas'ta tankların kullanılacağına yönelik bir takım söylentiler oluştu. Bizim cesedimizi çiğnemeden buradan çıkılmasına imkan yok. Biz milletin, vatanının, devletin ve Sivaslıların emrindeyiz. 15 Temmuz akşamı ülkemizde çok üzücü olaylar yaşandı. Vatandaşımız ve bilinçli insanlarımız bunun bilincinde. Bu üzücü olaylara sebep veren insanlar asla silahlı kuvvetler mensubu değiller. İçimizdeki bir avuç haindir. TSK olarak biz bu olayı onaylamadık. İçinde olmadığımız içinde gurur duyuyoruz. Vatanımızı milletimizin hizmetinde olmak bizim için gururdur. Türk ordusu asırlardır milletinin emrinde zaferlere yürüdü. Bundan sonra da ordumuz devlet ve milletimizin emrindedir. Devletimizin bekası, milletimizin geleceği için ölmeye hazırız. Ancak asla demokratik yolların dışında tenezzül etmeyeceğiz. Kanun nizam çerçevesinde demokrasiye hazırız. TSK devletinin milletinin emrinde. Bugüne kadar olduğu gibi bölücü yıkıcı tüm unsurlarla mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek ve milletinin güvenine layık olarak zaferle sonuçlandıracaktır."
"PAÇAVRAYA REAKSİYON GÖSTERMEDİK"
Sivas'ı çok sevdiğini, Sivaslıların ise asker ve polise ilgi gösterdiğini ifade eden 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Albay Çağlayan Polat olay gecesi gelen emrin dikkate alınmadığını belirterek, "Sivas'ta görev yapan polisin, askerin kıymet gördüğü il var mıdır bilmiyorum. Her yerde kıymet var ama burası apayrı. Yaşanan olaylara biz de çok tepki gösterdik. Gelen paçavraya reaksiyon göstermedik. Tam aksine belki bizim kontrolümüz dışında bunu yapacak olan varsa da tedbirler aldık. Silahları kontrol altında tuttuk" diye konuştu.
Program sonunda 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Çağlayan Polat sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın, darbecilerin listesinde sıkıyönetim komutanı olarak yer alması üzerine, 16 Temmuz'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

FOTOĞRAFLI