Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta bonzai koması sonucu 17 yaşındaki bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine, harekete geçen polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı.
5 Eylül günü, Kılavuz Mahallesi 2'nci sokakta Yukarı Tekke Mezarlığı'nın yanında, istinat duvarının bitişiğindeki ağaçların dibinde kayıp olarak aranan 17 yaşındaki Yavuzhan Torun ölü olarak bulundu. Bonzai komasından öldüğü belirlenen gencin ardından polis ekiplerie geniş çaplı soruşturma başlattı.
Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlamasıyla daha önce hakkında işlem yapılan 28 şüphelinin ifadeleri alındı. Bu ifadeler doğrultusunda harekete geçen ekipler belirledikleri adreslere operasyon yaptı. Operasyonda uyuşturucu madde ticareti yapmak, imal ve ticaretine aracılık etme iddiasıyla Sivas'ta 9, İstanbul ve Antalya'da ise 1'er kişi olmak üzere toplam 11 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda 30 gram bonzai maddesi ile içiminde kullanılan düzenekler ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Öte yandan 5 Eylül'de ölen Yavuzhan Torun'a banzai maddesi temin ettiği ididasıyla gözaltına alınan B.S. de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI