Gökhan CEYLAN- Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS Olayları'nın 22'inci yıldönümü nedeniyle kentte yarın anma programları düzenlenecek. Olay çıkmaması için de güvenlik önlemleri artırıldı.
Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 22'nci yıldönümü kapsamında yarın yapılacak anma programı için kentte tedbirler artırıldı. Anma etkinlikleri sırasında her hangi bir olay yaşanmaması için polis ekipleri alarma geçirildi. Anma etkinliği kapsamında yürüyüşün yapılacağı güzergah üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mevlana Caddesi, Meçhul Asker Sokak, İstasyon Caddesi, 50.Yıl Kavşağı Cumhuriyet Meydanı arası, Atatürk Caddesi 'nin bir bölümü ile Hikmet Işık Caddesi'nin bir bölümünün sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacak. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel civarında ise toplamda 2 bin 800 polis görevendirilecek.
BULUŞMA NOKTASI MADIMAK
Anma etkinlikleri sabah saatlerinde gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi kentte Valilik ve Belediye öncülüğündeki protokol üyeleri eski Madımak Oteli, bugünkü adıyla Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, olayda ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bırakacak. Alevi Dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılacağı büyük anma programına katılacak gruplar ise Seyrantepe Mahallesi'nde toplandıktan sonra, Mevlana Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek kent meydanını takiben eski Madımak Oteli'nin bulunduğu, eski Belediye Sokak önüne gelecek. Burada anma programı gerçekleştirilecek. Gruplar bu yıl da eski Madımak Oteli binasının utanç müzesi olması isteklerini tekrarlayacak. CHP ve HDP'den de 50 civarında milletvekilinin anma programına katılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI