ŞIRNAK, () - GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Uludere'ye gittiği sırada, yaklaşık 70 katırla sigara kaçakçılığı yapıldığına tanık olduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın Türkiye-Suriye sınırında denetlemelerde bulunmak için helikopterle Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı'na, buradan da karayoluyla Uludere İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte Uzungeçit'e intikal ederken, Uludere Sapaca Mahallesi yol ayrımında yaklaşık 50-70 katırın, yüksük olarak Sapaca Mahallesi istikametine gittiği gördüğünü açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Boş katırların kaçak malzemeyi taşımak üzere gittiği değerlendirilerek, katırlar takip edilmiş, Uludere- Uzungeçit yolunun yaklaşık bir kilometre kuzeyinde, dağlık alanda araçlardan sigaraların boşaltıldığı tespit edilmiştir. Yapılan müdahale esnasında, kaçakçılar katırların üzerinde bulunan yükleri arazideki vadi ve derelere boşaltmak suretiyle, katırları serbest bırakmış, kendileri ise bölgeden kaçmışlardır. Arazide yapılan aramada dere ve vadi tabanlarında 98 bin paket sigara ele geçirilmiş, ancak taşıma imkanı olmadığından Uludere Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla, ele geçirilen kaçak sigaralar arazide yakılarak yerinde imha edilmiştir.
TEPKİ GÖSTERDİLER
Ayrıca yol üzerinde ve yakın civarında bulunan 35 bin paket kaçak sigara, araçlara yüklenmek suretiyle Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilerek muhafaza altına alınmıştır. Olayın duyulması üzerine, Uludere İlçesi'nden yaklaşık 50-60 kişi bölgeye gelerek, askeri birliklere sözlü olarak tepki göstermiş, ancak herhangi bir taşkınlık meydana gelmemiştir. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam etmektedir."