GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
"11 Kasım 2015 tarihinde saat 08.15’de Diyarbakır ili Silvan ilçe merkezinde yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu kahraman iki silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer kahraman silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1'İ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyon kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel ile Mescit Mahallesi'nde çıkan çatışmalar ve PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 25 yaşındaki Süleyman Güzel öldü, 1'i polis memuru 2'si çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralı polis memuru Silvan'daki ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Diğer yaralıların tedavisi Silvan Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.
Sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerde güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.

BARO BAŞKANI: OPERASYON DURSUN

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yönetim kurulu üyeleriyle Silvan İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Elçi, Silvanlıların mağduriyet içerisinde olduğunu belirterek, operasyonların durmasını istedi. Silvan'daki mahallelerden PKK'lıların da çekilmesini isteyen Tahir Elçi, şunları söyledi:
"Silvan'da 9 gündür sokağa çıkma yasağı var ve ağır silahlar kullanılıyor. Ağır silahların kullanılmamasını ve mahallelerde hendek kazanların da silahlarını susturup, çıkmalarını istiyoruz. Vatandaşlar Silvan'da çok mağdur durumda. HDP milletvekilleri mahalleye girmişler, onlar da mahalleden çıkamıyorlar.''