ŞIRNAK Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı bugün akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 5 polisin yaralandığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olay, bugün saat 19.15 sıralarında Silopi'nin uluslararası İpekyolu üzerindeki bir halı saha yakınlarında meydana geldi. İlk bilgilere göre polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola yerleştirdileri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada, ilk bilgilere göre 5 polis yaralanırken, yaralılar arasında sivillerin de bulunduğu bildirildi.
Olay yerine çok sayıda ambulans ile güvenlik görevlileri sevk edildi.

4 SİVİL ÖLDÜ, 19 YARALI VAR 

Şırnak'ın Silopi İlçiesi'nde PKK'lıların polis aracı geçerken rögara tuzakladıkları bombayı patlatarak düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken 5'i polis 19 kişi de de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top aynadıkları da belirtildi.