MÜEZZİNOĞLU: BEYİN HASARI ÇOK AĞIRDI KURTARILAMADI

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu Belediye Başkanı Ak Parti’li Cüneyt Yıldız’ın yaşamını yitirdiğini öğrenmesi üzerine Kültürpark’ta MÜSİAD Bursa Şubesi ile yaptığı toplantıyı yarıda bırakarak, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi.

Hastane yetkilileriyle görüştükten sonra açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, geçen hafta Çarşamba günü makamında kurşunlanan çok değerli belediye başkanı Cüneyt Yıldız’ı kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Rabbim sevdiklerine sabırlar versin. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bu seçim atmosferinde bizi en çok derinden yaralayan olay oldu. Çalışkan, düzgün milleti için kendini feda eden çok değerli kardeşimizi kaybettik. Sol gözden giren kurşun beyni tamamen zedeleyerek kafa sağ arka kemiğine kadar beyin hasarına yol açtı. Beyin hasarı çok ağır olunca tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Bu tür cinayetlerle insanlarımız bir daha karşı karşıya kalmamalı."

Cenaze töreni için aile ile de görüştüğünü kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Aile yarın öğle namazı itibarıyla defin işlerini şekillendirmeye çalışıyoruz. Yarın saat 12.00 gibi belediyede tören yapılacak. Öğle namazı ile birlikte Gürsu Merkez Camiinde cenaze namazından sonra Gürsu’da defnedilecek. Bir değişiklik olmazsa ailenin verdiği karar bu" dedi.