SİİRT Üniversitesi kampüsunda bulunan yurtta kalan öğrenciler, suların akmadığı ve kantinde fahiş fiyatla su satışı yapıldığını gerekçesiyle Siirt-Kurtalan karayolunu ulaşıma kapatım oturma eylemi yaptı.

Siirt Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında eğitim gören ve kampüs içindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı erkek öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 200 öğrenci, su eylemi yaptı. Günlerdir suların akmadığını belirten öğrenciler, içmeye su bulamadıklarını ve banyo yapamadıklarını, ayrıca kantinde fahiş fiyatla su satıldığını öne sürdüler. Üniversite önünden geçen Siirt-Kurtalan karayoluna çıkan öğrenciler burada yolu ulaşıma kapatıp oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin eylemi nedeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, eylem yerine gelerek öğrencilerle görüştü. Erman, "Sorun üniversiteden kaynaklanmıyor. Yurt-Kur'dan kaynaklanıyor. Bir su borusu patlamış ve bugün onarıldı. Bir iki saat içinde su verilecek" diyerek öğrencileri eylemlerinden vazgeçirmeye çalıştı.

Öğrenciler adına konuşan Fatih Tutulan, "Bir haftadır sular akmıyor. İçmeye ve yıkanmaya su bulamıyoruz. Kampüs şehir dışında bunuyor. Yurttaki kantinde de sular fahiş fiyatla satılıyor. Okulun açılmasından bu yana sorunumuz çözümlenmedi" dedi.

Öğrenciler yaklaşık 1 saat süren eylemlerine, talepleri yerine getirilmediği takdirde devam etme kararı alarak son verdi. Jandarma ekipleri de bölgede önlem alıp, karayolundaki ulaşımı sağladı.

FOTOĞRAFLI