GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Siirt'te kaçakçılar ile girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut'un naaşı, Siirt'ten helikopter ile memleketi Elazığ Asker Hastanesi'ne getirildi. Buradan da cenaze arabasıyla Sürsürü Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehidin naaşı, göz yaşları ile karşılandı. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi Fatma, annesi Ayfer ve ablası Hacer ile kız kardeşleri Gülsüm ve Merve'nin ağıtları yürek dağladı. Anne Ayfer Torğut, oğlunun tabutunu tutarak, "Sana hakkımı helal ediyorum" diye göz yaşı döktü.

KIZ KARDEŞİ MERVE: ORAYA ÖĞRETMEN OLARAK GİDECEĞİM

Şehit polisin naaaşı daha sonra evinin önünden alınarak İzzetpaşa Cami'ine götürüldü. Şehidin kız kardeşi Merve Torğut, kardeşinin tabutuna kapanarak, "Hiç kimse sevinmesin. Bunu yayınlayın, ben oraya görevli gideceğim. Ağabeyim gitti, ben de gideceğim, öğretmen olarak gideceğim. İyi insanlar yetiştireceğim. Bunu da onlar dinlesinler, kudursunlar" diyerek feryat etti.
Şehidin ablası Hatice Torğut da gözü yaşlı bir şekilde yaptığı konuşmada, "Ben sadece şunu demek istiyorum; ablasıyım; kardeşim Hazreti Muhammed Mustafa'ya komşu olacak. Ama ölenler köpek leşleri ile belki yatacaklar. Gül kokusu nerde, köpek leşi kokusu nerde?" dedi.
Cenaze namazına İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8'inci Kolordu Komutanı Korgenaral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık çelenklerinin de gönderildiği şehit cenaze namazını Elazığ Müftüsü Peyami Güngör kıldırdı.
Cenaze namazının ardından şehidin babası İhsan Torğut, cenaze namazına katılanlara teşekkür ederek, "Hepiniz büyük bir emekle şehidimi yalnız bırakmadınız. Hepinizden Allah razı olsun, hakkınızı helal ediyor musunuz? Bunu bilelim ki dünya tek değildir. Burada bulunan bu milletin her biri, bir Bünyamin'dir. Bakanımdan izin istiyorum; Biraz konuşacağım, hiçbir şekilde bu vatanı İsrail ve Amerika birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklardır. İnşallah bu son olur, benim gibi ağlayan olmaz, olmayacaktır inşallah. Bir de Cumhurbaşkanı'ma iki kelime söyleyeceğim; Allah aşkına biraz müsamaha göstermeyin, bu hak edilmiş müsamaha değildir" diye konuştu.

Şehidin naşı polisler tarafından taşınırken eşi Fatma Torğut, sarıldığı tabutu bırakmaması, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Şehit polis memuru Bünyamin Torğut'un naaşı, Baskil İlçesi'ne bağlı Durguntepe Köyü'nde toprağa verilmek üzere uğurlandı.
Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,()-