Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'te, ihbar üzerine Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında fıstık bahçesi içerisinde yapılan aramada, PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Emniyet Müdürü Metin Özkan, yapılan bu operasyonlarla vatandaşların güvenliğinin daha da artığını söyledi.
Siirt'te yapılan bir ihbar üzerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarındaki bir fıstık bahçesinde arama yaptı. Aramada 2 Kalaşnikof tüfek, 10 el bombası, 1 roketatar, 10 anti tank roketi, 5 anti personel roketi, 15 sevk motoru, 9 dolu, 2 boş olmak üzere toplam 11 Kalaşnikof tüfeğine ait şarjör, toplam 2 bin 500 Kalaşnikof fişeği ve 10 Kobra ibareli el telsizi ele ele geçirdi. Ele geçirilen silah ve mühimmat, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nde sergilendi.
Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, yapılan bu operasyonlarla vatandaşların güvenliğinin daha da artığını belirterek, "Bu sıralar ilimizde 'keşke olmasaydı' 'ama var' olan mühimmat grubu ele geçirildi. Daha önce aldığımıza benzer mühimmatlardır. Bu son zamanlarda devletin yaptığı operasyonlar sonucu vatandaşların güvenliğinin ne kadar arttığının göstergesidir. Bu kaynak bilgiler üzerine hem de bizim istihbarat ve terör birimlerinin yaptığı titiz çalışma sonucudur. Allah işimizi rast getiriyor. Bir de ödüllendirme yönetmenliğinin de tekrar devreye girdiğini çok etkin bir şekilde kullanılmaya başladığını belirtmek istiyorum. Buraların huzurun devamı için mutlaka bu titiz çalışmayı vatandaşlar birlikte götürmek zorundayız. Büyüklerimizin kararlılığı net belli. İnşallah örgütü bu topraklarda sökene kadar, net bir şekilde söylüyorum bu çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI