Murat KÜÇÜK/BOLU, ()-  BOLU’da 52 yaşındaki Ramiz Yalçın’ın elinde sigara ile uyuyakalması sonucu çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. 3 evin tamamen yanmasına neden olan angın sonucu dumandan etkilenen Ramiz Yalçın hastanede tedavi altına alınırken, mahalle sakinleri paniğe kapıldı.
Yangın, gece yarısı Sümer Mahallesi Selvi Sokak’ta meydana geldi. Tek katlı evde yalnız yaşayan Ramiz Yalçın bir süre alkol aldıktan sonra elinde sigara ile uyuyakaldı. Yalçın’ın elindeki sigaranın üzerine düştüğü halı tutuştu. Kısa sürede evi saran alevleri fark edince uyanan Ramiz Yalçın güçlükle evden dışarı çıktı. Evi saran alevler daha sonra Ramiz Yalçın’ın oğlu Selçuk Yalçın ve ailesinin oturduğu ev ile kiracıları Şenol Demiröz’ün ailesi ile birlikte yaşadığı eve sıçradı. Yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederken, kucağında çocuklarıyla ne olup bittiğini anlamak için dışarıya çıkanlar yangından kurtulan aileleri teselli etti. Yangının kontrol altına alınması ardından soğutma çalışmaları yapan itfaiye erleri Şenol Demiröz’ün evinde buldukları Kuran-ı Kerim’i itfaiye aracına koydu. 3 evin kullanılamaz hale geldiği yangın sonucu dumandan etkilenen aileler sağlık ekipleri tarafından olay yerinde tedavi edildi.
Evinde çıkan yangında dumandan etkilenen Ramiz Yalçın ambulansla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Yalçın’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polisin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI