ADANA'da sigara dağıtımı yapan 39 yaşındaki Hüseyin Gökhan Yaman'ı ayağından pompalı tüfekle vurup, içinde  60 bin TL değerinde sigara olan kamyonun maskeli 5 kişi tarafından gasp edilmesiyle ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Onur Mahallesi'nde 19 Ekim'de bayilere sigara vermek için gelen Hüseyin Gökhan Yaman'ı, araçtan indirip pompalı tüfekle ayağından yaralayan 5 saldırgan, aracı içindeki 60 bin lira değerinde sigara ile birlikte götürdü.
Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğunlukta yaşadığı ve PKK terör örgütü lehine korsan gösterilerin düzenlendiği bölgede araştırma yapan ekipler, gasp edilen sigara dağıtım aracını terk edilmiş halde buldu. Maskeli şüphelileri arayan polis olaya karıştığı belirlenen terör örgütü üyeliği, polise molotof kokteyli atmak, taşlı ve silahlı saldırı düzenlemek ve hırsızlıktan 40'ın üzerinde suç kaydı bulunan 18 yaşındaki Şahin Bağdu'yu gözaltına aldı. Hüseyin Gökhan Yaman'ın sesinden tanıdığı Bağdu tutuklandı.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Olayla ilgili soruşturma sürerken gasp anının bir marketin güvenlik kamerası tarafında kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülere göre, Hüseyin Gökhan Yaman, araçtan sigaraları indirirken, yüzü maskeli eli silahlı 5 saldırgan etrafını sardı. Saldırganlardan 2'si Yaman'ın üzerine ararken, 3 tanesi de çevre güvenliğini alıp etrafı izledi. Sürücünün cebindeki paraları alan gaspçılardan, olaydan sonra yakalanan Şahin Bağdu, Yaman'dan aracın anahtarını aldıktan sonra ateş etti. Hüseyin Gökhan Yaman bacağından yaralandı.
Sokaktaki hareketliliği fark eden market sahibi kadın, olup bitenleri merak edip kapıya yöneldi. Saldırganın tüfeğinden çıkan saçmalar, Yaman'ın bacağına isabet etti. Yaman'ın yaralandığını gören market sahibi, kapıyı aralayıp içeriye aldı. Sendeleyerek yürüyen Hüseyin Gökhan Yaman, markete girip cep telefonu ile polisi ararken, kadın ise korkudan baygınlık geçirdi. Sokakta bekleyen minibüse binen gaspçılar, hızla uzaklaştı.