Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 95 kilo esrar, 73 gram eroin ile 115 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken gözaltına alınan 9 torbacı da tutuklandı.
Torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik ilk operasyon merkez Seyhan İlçesi'nin Hürriyet Mahallesi'nde yapıldı. Yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu belirlenen adreslere baskın yapıldı. Seyyar satıcı gibi geldiği mahallede belirlenen adreslere baskın yapan polisi karşılarında gören satıcılar ellerindeki uyuşturucuları atarak kaçmak istedi. Ancak çevrede geniş çaplı önlem alan polis, Cumali Yıldız (24), Hüseyin Şanci (18), Rıdvan Akseki (38) ile S.Ç.'yi yakaladı. Torbacıların gözaltına alınmasına tepki gösteren sokak sakinleri, polise taşla saldırdı. Direnişe rağmen uyuşturucu satıcılarını gözaltına alan polis, yaptığı aramalarda 189 rulo esrar, 73 gram eroin, 115 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Gözaltındaki zanlıların yapılan sorgularından elde edilen bilgileri de değerlendiren Narkotim polisi, Güneydoğu illerinden Adana'ya sokulmak istenen 95 kilo esrar ele geçirdi. Uyuşturucuyu Adana'da piyasaya sürecekleri belirlenen Al Gökhan Turunç, Ahmet Durmaz, Mehmet Ekinci, Müslüm Bukuş ile Şahin Takak da yakalandı. Operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

FOTOĞRAFLI