'SABAH DA EVİME GELDİ'

Kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği eski sevgilisi Serdar D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Kübra Yılmaz, Alanya Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Kübra Yılmaz, "Ben defalarca kendisi hakkında şikayette bulundum. Jandarmaya da bu nedenle şikayette bulundum ama sonuç alamadım. İnternette yayınlamak zorunda kaldım. Buna rağmen yine gelmeye devam etti. Dün gece ve bu sabah da evime geldi. Koruma talep etmeme rağmen yine geldi. Bugün sabah da evimin köşesinde jandarma tarafından yakalandı" dedi.

'KÜBRA GÜÇLÜ BİR KADIN'

Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şube Başkanı avukat Canel Durak ise şiddet olayını internetten öğrendiklerini söyledi. Haberi alır almaz Kübra Yılmaz ile irtibata geçtiklerini belirten Durak, "Kübra'nın başına gelenleri, uğradığı şiddeti sosyal medyadan öğrendik. Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi'nin sayfasına gelen mesajla bunu öğrendik. Kübra güçlü bir kadın bunu gördük. Ülkemizde kadına şiddet her geçen gün maalesef olağan hale gelmekte. Ama bir yandan Kübra'nın susmamasına, başına gelenleri paylaşmasına ve sesini duyurmasına çok sevindik" diye konuştu.

'TUTUKLANMASINI TALEP ETTİK'

Kadının susmadığı ve boyun eğmediği zaman sesinin karşılık bulduğunu aktaran Canel Durak, şöyle dedi:
"Bugün bu talihsiz ve üzücü olay Alanya'da meydana geldi ve sesini biz duyup yanına koştuk. Eminim başka şehirlerde bu durumla karşılaşıldığı zaman oradaki meslektaşlarımız da aynı yardımı göstereceklerdir. Biz bugün kendisiyle görüştük, adliyeye gelirken, Kübra alt sokakta kendisine defalarca tacizde bulunan, şiddet uygulayan, hakarette bulunan ve tehdit eden, öldürmeye teşebbüs eden saldırganı bir aracın içersinde gördü. Hemen evinin önündeki yoldu. Ve biz Kübra'nın 'hayati tehlikem var' diyerek internet sayfasından yayımladığı o iddiaların ne kadar gerçek olduğunu öğrendik. Saldırgan orada bekliyordu ve ciddiyeti fark edip Kübra'nın yardımına koşmasaydık belki daha ağır sonuçları olacaktı. Zanlı şu an jandarma tarafından gözaltına alındı. Başka suçlar da işlemiş. Denetimli serbestlik hükümleri uygulanıyor. Kendisinin Kübra'ya işlediği birçok suç girişimi var. Tutuklanmasını talep ettik. Savcılık, görüntüleri ve jandarmanın şikayetlerini inceliyor. Biz de savcılığın kararını bekliyoruz. Umarız tutuklama yolunda bir karar verilir ve Kübra'nın bu şekilde yaşama süreci son bulur. Bunun bugün sona erdiği gün olmasını ümit ediyoruz. Kübra'nın bundan sonraki hayatını daha huzurlu, refah içinde mutlu geçirmesi için ona yardımcı olduk. Umarım bu yaşanan kadına şiddet olayı son olur."

'KADIN ŞİDDET GÖRÜYORUM DİYORSA İNANIN'

Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu Koordinatörü Halime Şenli de olayın bu hale gelmesinin ihmaller zinciri olduğunu belirterek, "Jandarmaya şikayet için gittiğinde aynı odada oturtulmuş, barıştırılmaya çalışılmış. 'Siz iyi bir sevgilisiniz. Hadi boş verin, barışın' denilmiş. Doktora gitmiş. Doktor istediği raporu vermemiş. Ben bir kadın avukat olarak şunları talep ediyorum. Bir kadın size 'şiddet görüyorum' diyorsa lütfen inanın. Bir kadın bu konuda yalan söylemez" diye konuştu.
Serdar D., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

SERDAR D. TUTUKLANDI 

Kübra Yılmaz’ın kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği eski sevgilisi Serdar D., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘adam yaralama ve darp’ suçlarından tutuklandı.