Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da evde eşi Nezire Bayrak Özdemir'le tartışırken tabancanın ateş almasıyla göğsünden vurularak ölen sürücü kursu sahibi 30 yaşındaki Muhammet İkbal Özdemir'in cenazesi toprağa verildi. Cenazeye, olayın ardından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Nezire Bayrak Özdemir de katıldı.
Olay dün öğle saatlerinde Cemalettin Mahallesi Mithat Paşa Caddesi'ndeki Akçay Apartmanı'nda meydana geldi. Sürücü kursu sahibi ve düğün salonu işletmecisi olan 2 çocuk babası Muhammet İkbal Özdemir evinde eşi Nezire Bayrak Özdemir ile tartıştı. İddialara göre Muhammet İkbal Özdemir, evde bulunan ruhsatsız tabancayı kendisini başka kadınlarla aldattığını söyleyen eşi Nezire Bayrak Özdemir'e uzatarak "Seni aldattıysam al vur beni" dedi. Bu sırada tabanca ateş aldı ve Muhammet İkbal Özdemir göğsüne isabet eden tek kurşunla yaralandı. Özdemir kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Gözaltına alınan Nezire Bayrak Özdemir polislere "Tartışma sırasında eşim namlusu kendisine dönük olan tabancayı bana doğru uzatıp 'Seni aldattıysam al vur beni' dedi. Elime tutuşturmak istediği tabanca birden ateş aldı, eşim göğsünden vuruldu" dediği öğrenildi. Polise ifade veren Özdemir ailesinin komşularından olan ismi açıklanmayan bir kişi de silah sesi üzerine içeri girdiğinde Muhammet İkbal Özdemir'in kendisine "Abi kendi kendimi vurdum çok acıyor" dediğini söyledi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan Nezire Bayrak Özdemir dün akşam geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Özdemir, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece denetimli serbestlikle serbest bırakıldı.
Ölen Muhammet İkbal Özdemir için bugün Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, ölen Muhammet İkbal Özdemir'in babası Ali İhsan Özdemir, serbest bırakılan eşi Nezire Bayrak Özdemir ile çok sayıda kişi katıldı. Baba Ali İhsan Özdemir tören boyunca gözyaşı döküp ağladı. Cenazede gözyaşı döken Nezire Bayrak Özdemir'i ise yakınları teselli etmeye çalıştı. Muhammet İkbal Özdemir, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Sultanbağı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI