MERSİN'de lise öğrencisi 15 yaşındaki Sena Acar'a, arkadaşları ile birlikte lunaparka giderken kamyonet çarptı. Ağır yaralanan genç kız, kaldırdığı hastanede tedaviye alındı.
Kaza öğle saatlerinde Kültür Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Orduevi Kavşağı'nda meydana geldi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Acar, arkadaşlarıyla birlikte Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen masa tenisi maçlarını izledi. Ardından da arkadaşlarıyla yaya olarak lunaparka gitmek için yola çıktı. Orduevi Kavşağı'nda Fehmi Bayazıt yönetimindeki 33 CUZ 61 kamyonet, karşıya geçmek için aniden yola çıkan Sena Acar'a çarptı. Kazada ağır yaralanan genç kız ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acar'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, araç sürücüsü Fehmi Bayazıt gözaltına alındı.
Kazanın ardından vatandaşlar, kontrollü trafik ışıklarının bulunduğu bölgede sürekli olarak kazaların olduğunu; mahalle sakinleri olarak birçok kez Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe vermelerine rağmen kazaların önüne geçilmediğini söyledi.

ME(AŞ/BK/AAA)(FOTOĞRAF)