Ali AKSOYER / İSTANBUL, () ESENLER’de semt pazarında teyzesi ile alış veriş yaparken başından vurularak beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Semanur’un “yorgun” mermi kurbanı olduğu ortaya çıktı. Polis yaptığı soruşturmada aynı bölgede yakın zamanda başka “yorgun” mermi olaylarının gerçekleştiğini ancak kimsenin yaralanmadığını belirledi. Şüpheliyi belirlemek için çok yönlü soruşturma sürüyor.

ÇALIŞMALAR GENİŞLETİLDİ

Esenler'de semt pazarında teyzesiyle birlikte yürüyen 9 yaşındaki Semanur Culum nereden geldiği belli olmayan bir mermi nedeniyle yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Semanur’un önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Herkesin merak ettiği, o merminin nereden geldiği sorusunun cevabını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını genişletti.
ÖZEL EKİP KURULDU
Cinayet Büro Amirliği tarafından özel bir ekip kuruldu. Semanur’un başının üst kısmına isabet eden ve “yorgun mermi" olarak tabir edilen bir kurşunla yaralandığı belirlendi. Polis olayın meydana geldiği yeri merkez kabul ederek merminin geldiği yönü belirlemek için çalışma başlatıldı. Lazer ölçüm cihazı kullanılarak yapılan çalışmalarda merminin ateşlendiği yer bulunmaya çalışıyor.
1 AYDA BİR ÇOK “YORGUN MERMİ” OLAYI YAŞANDI
Polisin araştırmasında olayın yaşandığı yerin çevresinde son 1 ay içinde Semanur’un ölümüne neden olan benzer “yorgun mermi” olaylarının yaşandığı tespit edildi. Bazı evlerin çatı ve balkonlarına, nereden atıldığı bilinmeyen mermi çekirdeği düştüğü bilgisine ulaşıldı. Çatıda bulunan bu mermi çekirdekleri incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Semanur'un başından çıkarılan mermi ile bulunan mermilerin karşılaştırılacağı öğrenildi.
YORGUN MERMİ NEDİR?
Havaya sıkılan merminin çıkabileceği maksimum seviyeye ulaşıp tekrar ivme kazanarak aşağı doğru kontrolsüz bir şekilde düşmesine "yorgun mermi" deniyor.