Ersin ERCAN- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - IGDIR'ın Aralık İlçesi'ne bağlı Hasahan Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 13 polisten 27 yaşındaki Yusuf Yelkenci'nin Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Acı haberi alan şehidin inşaat işçisi emeklisi babası Nevzat Yelkenci, "Vatan sağolsun. Küçüklükten bu yana 'Polis olacağım' derdi. Kaderi buymuş" dedi.
Emniyet görevlileri, sağlık ekibi eşliğinde şehidin 19 Mayıs Mahallesi Meriç Caddesi'ndeki baba evine giderek acı haberi verdi. Şehidin annesi Hatice ve babası Nevzat Yelkenci ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Hatice Yelkenci evde, Nevzat Yelkenci de evin önünde taziyeye gelen komşularına, yakınlarına sarılarak ağladı. Şehdin babası Nevzat Yelkenci'ye sarılıp başsağlığı dileyen komşusu Emine Türküm, "Kibar yavruma nasıl kıydılar? Ben sana 'O üniformayla gel de göreyim' derdim. Böyle mi gelecektin?" diyerek polis memuruna da sarılıp ağladı.
Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı AK Partili Ertan Şahin şehidin anne ve babasına başsağlığı diledi. Gözyaşı döken şehidin babasını Kaymakam Karakaya teselli etmeye çalıştı. Şehit babası ile ona taziyeye gelenlerin gözyaşları karşısında evin önünde bekleyen bazı polisler de gözyaşlarını tutamadı. 2 çocuğundan birini kaybeden Nevzat Yelkenci, gazetecilere son olarak dün akşam oğluyla telefonda konuştuğunu söyledi. Yelkenci, "Ne konuşalım? Vatan sağolsun. Tek erkek çocuğumdu. Polislik içinde hep vardı. Küçüklükten bu yana 'polis olacağım' derdi. Kaderi buymuş. Başka diyecek bir şeyim yok" dedi. 
5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci'nin, ilk görev yeri olan İstanbul'dan sonra Iğdır'a tayini çıktığı belirtildi. En son Ramazan Bayramı'nda Zonuldak'a ailesinin yanına gelen şehit polisin cenazesi yarın toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI