ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşte şehit olan özel harekat polisi 28 yaşındaki Cuma Bilek'in Hatay'daki baba ocağına ateş düştü.

Merkez Antakya İlçesi'nin Açıkdere Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası Abdullah ve anne Fatma Bilek'e acı haberi Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, beraberindeki polis, askeri yetkililer ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Acı haberle baba evinden feryatlar yükseldi. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Baba evine Türk bayrakları asılırken, camiden de şehidin selası verildi.

Melahat Bilek ile evli olan 3 yaşında Fatma Hilal ve 1 yaşında Elif Duru adında 2 çocuk babası Cuma Bilek'in 8 yıllık polis olduğu, Kahramanmaraş'ta görev yaparken 28 Nisan'da geçici görevle Şırnak'a gönderildiği belirtildi. Şehit polis, saat 15.00'te düzenlenecek törenin ardından Açıkdere Mahallesi'nde toprağa verilecek.

ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şehit polis Cuma Bilek'in cenazesi, Hatay Havaalanı'ndan alınarak Açıkdere Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Baba Abdullah ve anne Fatma Bilek ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu törenin düzenleneceği mahalle meydanına getirildi.
Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
TÖRENE KUCAKLARDA KATILDILAR

Şehidin 3 yaşındaki kızı Fatma Hilal amcasının, 1 yaşındaki kızı Elif Duru da bir kadın polisin kucağında katıldığı törende fenalaşan eşi Melahat Bilek sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. Törende minik Elif Duru polisin kucağında uyurken, ablası Fatma Hilal sık sık babasının tabutuna baktı. Şehidin bir arkadaşı da törene Cuma Bilek'in üniformasını giyerek katıldı. Şehidin fotoğrafını da elinde taşıyan arkadaşı, cenaze namazını da en ön safta kıldı.
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Cuma Bilek'in cenazesi özel harekat polisleri tarafından omuzlara alındı. Şehit polis, götürüldüğü Açıkdere Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

4 AY ÖNCE ŞEHİT POLİSLE KIZI DEFNEDİLMİŞTİ

Açıkdere Mahallesi, 4 ay önce de şehit acısı yaşamıştı. Geçen ocak ayında Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanlarına PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem'in cenazeleri, Açıkdere Mahallesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verilmişti.