GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü'ne IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 33 yaşındaki Yusuf Erin'in cenazesi memleketi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde toprağa verildi.
Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından uçakla gönderildiği Hatay Havalimanı'ndan alınan evli ve 1 çocuk babası Yusuf Erin'in cenazesi Özerli Mahallesi Bayındır Sokak'taki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte yakınları gözyaşı dökerken, baba Hüseyin Erin, evin önündeki kalabalığa seslenerek, "Sakin olun. Slogan atmak yerine dua edin" dedi. Helallik alınmasının ardından şehit polisin cenazesi mahalle mezarlığına götürüldü. Bu sırada polis elbisesi giyen şehidin oğlu 6 yaşındaki Hüseyin Cevher bir akrabasının omuzlarında cenaze aracının arkasından gitti. Kısa süre sonra da yakınlarıyla birlikte cenaze aracının arkasında babasının tabutunun yanına oturdu. Mezarlıkta düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı.
MEZARIN YANINA YATARAK EŞİNİ BEKLEDİ
Törende şehidin ev kadını eşi Rabia, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Yusuf Erin'in cenazesi, meslektaşları tarafından omuzlara alınarak mezara götürüldü. Bu sırada Rabia Erin mezarın yanına yatması da görenleri ağlattı. Genç kadın güçlükle teskin edilmeye çalışıldı, ardından da şehit Yusuf Erin, gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI