İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ(Osmaniye), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Osman Budak'ın cenazesi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde toprağa verildi.
Şehit polis Osman Budak'ın cenazesi, Düziçi Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındıktan sonra Karacaoğlan Yeni Asri mezarlık Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınması ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşları tarafından omuzlara alındı. Bu sırda baba İsmet Budak ile Osmaniye Valisi Kerem Al da tabuta omuz verdi. Şehidin naaşı cenaze aracına konulurken bazı yakınları sinir krizi geçirdi.
PERŞEMBE GÜNÜ GİTTİ, CUMA GÜNÜ ŞEHİT OLDU
2'si kız 4 kardeşin en büyüğü olan Osman Budak'ın cenazesi daha sonra ilçeye bağlı Alibozlu Köyü'nün Dereoba Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle anne Zeynep Budak ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. 2 yıl önce Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde göreve başlayan bekar Osman Budak'ın yakınları, şehidin Şırnak'a atanınca tayin izni alıp baba evine geldiğini belirterek, "Perşembe günü ailesinin elini öpüp Şırnak'a gitti, cuma günü de hainlerin saldırısında şehit oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI