Kasım NARCI- Ramazan ÇELİK/HASSA(Hatay), () - HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerin yola önceden yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan iki polisten 29 yaşındaki Mehmet Tuhal, memleketi Hatay'ın Hassa İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Ailesine oğullarının şehit olduğu haberinin verilişi sırasındaki görüntülerin Kaymakamlık sitesi ile televizyonlarda yayınlanması ile yürekleri yakan şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın cenazesi, ilk olarak Hassa İlçesi Eğribucak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Aktepe Mahallesi'ndeki Çarşı Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından Türk bayraklarıyla, tekbirlerle, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla karşılandı.
TÖRENE ÜNİFORMASIYLA KATILDI
Burada düzenlenen törene milletvekilleri, Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Albay Özcan Erdem, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, askeri ve mülki erkan katıldı. Acı haberi dün gece yarısı uykularından uyandırılıp evine gelen Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'dan alan şehidin babası Mehmet, annesi Feride Tuhal ve kardeşleri, törende Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ankara'daki uzman erbaş okulundan yarın mezun olacak Fuat Tuhal da törene uzman çavuş üniformasıyla katılıp ağabeyini asker selamıyla uğurladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polis Mehmet Tuhal, Eğribucak Mezarlığı'nda toprağa verildi.
'TÖRENE KATILIN'
Ailenin 9 çocuğundan biri olan Mehmet Tuhal'ın, ailesiyle de en son dün şehit olmadan birkaç saat önce telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Kardeşi Fuat'ın yarın (17 Eylül) Ankara'da düzenlenecek mezuniyet töreniyle uzman çavuş olacağı bunun için de dün babası Mehmet'i arayan şehit polis Mehmet Tuhal'ın "Ben size bugün para göndereceğim. Yarın biner Ankara'ya gidersiniz" dediği ve parayı gönderemeden de şehit olduğu belirtildi.
'KANINI YERDE BIRAKMAM'
Şanlıurfa 20'inci Zırhlı Tugay'ına atanan ve bunu Facebook sayfasında 'Allah'ım inşallah görevlendirme ile ya Şırnak ya Hakkari olur' notuyla duyuran Fuat Önal, ağabeyi Mehmet Ünal için başsağlığında bulunanlara da yine Facebook sayfasından teşekkür ederek şunları yazdı:
"27'inci uzman erbaş arkadaşlarıma sesleniyorum. Hepinizden Allah razı olsun, sağolun arkadaşlar ama herkes şunu iyi bilsin ki bir tane, beş tane, on tane askerimizi, polisimizi şehit ederek bu vatanımızı bölemezler. Allah'ım mekanını cennet eylesin bütün şehitlerimizin. Şu da bir gerçek. Ben Fuat'sam, abimin kanını yerde bırakmam, Allah'ım da bıraktırmasın."
KAYMAKAM ZİYARETİ RESMİ SİTEDE
Polis Mehmet Turhal'ın şehit olduğu haberi dün akşam ilçede kısa sürede duyuldu. Ancak ailenin erken yattığı için ilçe yöneticileri ve müftü gelinceye kadar duymadığı anlaşıldı. Şehit haberinin verilişi anında çekilen fotoğraflar daha sonra Hassa Kaymakamlığı web sitesi ile tweet hesabında da yayınlandı.
Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın aileye şehit haberini kameralar önünde vermesine, sosyal medyada tepki gösterildi. Kaymakam Pala, sosyal medyada gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:
"Hiçbir basın mensubunu biz çağırmadık. Gizli ve habersiz gitmeye çalıştık. Kaymakamlık basın mensubuna fotoğraf çektirdik. Baba evine basının ne zaman geldiğini fark etmedim. Açıklamayı yaparken fark ettim, dışarı çıkmaları için talimat verdim. Gelmeleri tamamen bilgim dışındadır. Sadece fotoğraf çektiklerini zannediyordum, kamera görüntüsü de çekmişler."

FOTOĞRAFLI