KAYMAKAMLIK SİTESİ: ANNE ŞOK GEÇİRDİ
Şehit Mehmet Tuhal'ın ailesine acı haberin verilmesi ve sonrasında yaşananlar Hassa Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesi olan www.hassa.gov.tr adlı internet sitesinde yer aldığı şekliyle tepki görünce, sonraki saatlerde değiştirildi.
Acı haberin Kaymakam Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ay, Hassa Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve Mahalle Muhtarı Ahmet Mullaoğlu tarafından verildiği kaydedilen haberde şöyle denildi:
"Kaymakamımız Mustafa Pala, şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan annesi adeta şok geçirdi. Evlatlarının şahadet haberini duyan annesi Feride Tuhal'ın, Mehmet'im diyerek çığlık atması yürekleri dağladı. "Evladım bayramda geleceğini söylemişti", "Anne kurbanlıklarımızı alın demişti. Benim kurbanlığımı da Kuran Kursuna  vereyim mi ne yapayım demişti. Onun için bugün para gönderecekti, oğlum Mehmet'im" diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı.
'SİZLER ŞEHİT ANNESİ BABASI OLDUNUZ'
Sitedeki haber, şöyle devam etti:
"Kaymakamımız Sayın Mustafa Pala da şehitlik mertebesinin istek değil nasip işi olduğunu belirterek, "Ne mutlu evladımız şehit oldu. Peygamberimize komşu olacak. Sizler de şehit annesi babası oldunuz. Hepimizin yürekleri yandı dağlandı. Hepimiz bu acıyı yüreklerimizde taşıyoruz. Vatan için can veren yiğitlerimizin acısına dayanmak çok zor. Allah bu şehitlerimizin şefaatine hepimizi nail eylesin" dedi.
TEPKİLER ÜZERİNE ÇIKARILDI
Acı haberin hem kameralar önünde verilmesi hem de kaymakamlığın internet sitesindeki haberde kullanılan bazı ifadeler kamuoyundan tepki çekince, ikinci düzenlemede  "Kaymakamımız Mustafa Pala, şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan annesi adeta şok geçirdi. Evlatlarının şahadet haberini duyan annesi Feride Tuhal, Mehmet'im diyerek çığlık atması yürekleri dağladı" ifadeleri çıkardı.
Hassa Camii imamı Cemil Gönüleğmez de şehit haberinin verilmesi sırasında, "Oğlunuz Allah, din, vatan uğruna şehit düştü" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI