MARDİN'in Derik İlçesi'nde askeri araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in Mersin'deki baba evine ateş düştü. Şehit haberi, memleketi Elazığ'da oturan halası Gülizar Öztürk'e de sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberin ardından fenalaşan Gülizar Öztürk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Sezer Aydemir'in ailesi acı haberi misafirliğe gittikleri merkez Yenişehir İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki akrabalarının evinde aldı. Mersin Merkez Komutanı Jandarma Albay Ekrem Özer'in verdiği acı haberle yıkılan baba Metin ve anne Aynur Aydemir gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babası ile yakınları fenalık geçirdi.
SÖZLEŞMESİ BİTİNCE BIRAKACAKTI
Sağlık görevlilerini müdahalesinin ardından şehit ailesi kendi evlerine geçti. Eve Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da aileye taziyelerini iletti. Ailenin yakınları, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in 5 yıllık sözleşmeli asker olduğunu belirterek, "Sözleşmesi 5 ay sonra bitiyordu ve bitince de mesleği bırakacaktı" dedi. Ailenin yaklaşık 1 yıl önce memleketleri Elazığ'dan Mersin'e göç ettikleri ve şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in cenazesinin Elazığ'da yarın öğlende Mevlana Cami'inde kılınacak olan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.
Şehidin babası Metin ve annesi Aynur Aydemir'in Elazığ'a gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.
ELAZIĞ'DA YAS
Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in şehit haberi, memleketi Elazığ'ın Hicret Mahallesi Değirmen Sokak numara 39'da oturan halası Gülizar Öztürk'e de sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberin ardından fenalaşan şehidin halası Gülizar Öztürk, ambulansla hastaneye kaldırılırken, mahalleli eve Türk bayrağı astı.
Şehit Aydemir'in ilk görev yerinin Mardin olduğu ve bekar olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI