ŞEHİT ÜSTÇAVUŞ, OLUŞTURULAN ÖZEL EKİPTEYDİ
Aydın'da Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın şehit olduğu operasyonun da detayları ortaya çıkmaya başladı. Şehit Astsubay Ünalan'ın, cinayet zanlısı H.T.'nin yakalaması için İl Jandarma Komutanlığı'nca oluşturulan iki Uzman Çavuşun da yer aldığı üç kişilik özel ekipte yeraldığı öğrenildi.
İKİ ASKER HELİKOPTERLE ALINDI
Eğrikavak Mahallesi Çakmakaltı Mevkii'nde bir yayla evinde H.T.'nin saklandığı bilgisine ulaşan üç kişilik özel ekibin, sivil olarak bölgeye gittiği belirtildi. Özel ekibin Eğrikavak Köyü'ne araçlarını bıraktıktan sonra 14 kilometre kadar sarp arazide yürüyerek İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırına yakın Sinekdağı'nda birkaç çoban evinin bulunduğu Çakmakaltı mevkiine saat 14.00 sularında ulaştıkları öğrenildi.
KAPIYI AÇAR AÇMAZ ATEŞ ETTİ
H.T.'nin saklandığı evi belirleyen sivil ekibin yoldan geçen ve yardım isteyen köylü gibi davranıp kapıyı çaldığı, ancak durumu anlayan H.T.'nin kapıyı açar açmaz av tüfeğiyle ateş ettiği öğrenildi. Bu sırada göğsünden yaralanan Astsubay Emrah Ünalan'ın kanlar içinde yere düştüğü, zanlı H.T.'nin de kaçmaya başladığı kaydedildi. Açılan ateş sırasında sağ omzundan yaranan Uzman Çavuş İrfan Yüksel ile yara almayan ve adının Erkan olduğu öğrenilen ekipteki diğer Uzman Çavuşun kaçmaya başlayan H.T.'nin kilometrelerce peşinden gittiği bildirildi. H.T.'nin bir süre sonra karlı ve ormanlık arazide izini kaybettirdiği, telefon ve telsizin çekmediği kar altındaki ormanlık alanda yara almayan Uzman çavuşun yine kilometrelerce yürüyerek Eğrikavak Köyü'ne saat 17.00 sıralarında ulaşıp durumu Aydın'daki üstlerine bildirdiği ortaya çıktı.  Bunun üzerine arama kurtarma operasyonunun başladığı, yaralı olduğu için diğer arkadaşı gibi yürüyemeyen Uzman Çavuş İrfan Yüksel'in bulunduğu dağlık alandan helikopterle Aydın'a getirilip tedaviye alındığı kaydedildi. Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için ise bölgeye gönderilen helikopterin ise olumsuz arazi ve hava koşulları nedeniyle mevkiye ulaşamadığı öğrenildi.
Bunun üzerine köylülerin de desteğiyle karayolunu kullanıp Çakmakaltı Mevkii'ne ulaşan ekipler, Astsubay Ünalan'ın şehit olduğunu belirledi. Bir süre yaya olarak taşınan Ünalan'ın cenazesi ardından ambulansa alınarak otopsi için Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şehit Astsubay Ünalan'ın vurulduğu anda mı, daha sonra mı şehit olduğu açıklanmadı.
HER YERDE ARANIYOR
Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ı şehit eden, Uzman Çavuş İrfan Yüksel'i de omzundan yaralayan katil zanlısı H.T.'nin yakalanması için bölgede operasyonlar sürüyor.
Bu arada cinayet şüphelisi H.T.'nin bölgede bazı kişilerden yardım aldığı ya da operasyonu öğrenmiş olabileceği ihtimalleri de değerlendiriliyor.

Cem ULUCAN/AYDIN, () -

FOTOĞRAFLI