İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Burak Mart'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde toprağa verildi. Anne Rukiye Mart, toprağa verdiği tek oğlunun arkasından, "Sen görevini yaptın yavrum. Bizi dünyada da ahrette de gururlandırdın kuzum" diye gözyaşı döktü.
Şehit polis Burak Mart'ın cenazesi Düziçi Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak ilçeye bağlı Ellek Beldesi'nin Çıraz Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Arkasında oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu bulunan cenaze aracından inen baba Erkan Mart, annesi Sultan Mart'a seslenerek, "Anne şehidimizi getirdim, gururluyum. Torununu getirdim anne" dedi. Çok sevdiği torununu cenazesinin eve gelmesiyle Sultan Mart gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınıp duaların okunmasının ardından şehit Burak Mart'ın cenazesi mahalle mezarlığına götürüldü. Buradaki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, şehidin ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
'SEN GÖREVİNİ YAPTIN YAVRUM'
Törende baba Erkan, anne Rukiye ve kız kardeşleri Reyyan ile ağabeyinin polis şapkasını giyen Nisanur tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anne Rukiye oğlunun tabutuna sarılarak, "Sen görevini yaptın yavrum. Ne kadar güzelsin, gururla gidiyorsun Kuzum. Güle güle git kuzum. Bizi dünyada da ahrette de gururlandırdın kuzum. Ne kadar da güzel bakıyorsun. Kuzum nur içinde yat kuzum" diye ağıt yaktı. Sultan Mart da torunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.
3 yıllık polis olan ve İstanbul'da görev yaparken 20 gün önce atandığı Şırnak'ta şehit olan bekar Burak Mart'ın cenazesi, İlçe Müftüsü Ramazan Sancak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI