ŞANLIURFA'da, bayram ziyareti için yakınlarını görmeye giden ailenin içinde bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobildeki 2'si bebek 7 kişi öldü, minibüsteki 10 kişi de yaralandı. Yakınlarının ölüm haberini alıp kaza yerine gelenler sinir krizi geçirdi. Ali Kızmaz ise kazada can veren bebeğinin cesedine sarılıp gözyaşına boğuldu.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Şanlıurfa - Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Kurban Bayramı nedeniyle Suruç'taki akrabalarını ziyaret etmek isteyen Kızmaz Ailesi'nin fertleri, akrabaları olan Cemal Aktaşoğlu yönetimindeki 63 SE 277 plakalı otomobille yola çıktı. Aktaşoğlu yönetimindeki otomobil, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Suruç - Şanlıurfa seferini yapan 63 FK 866 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Çarpışmanın etkisiyle otomobil savrulurken, minibüs de devrildi. Her iki araç da hurdaya dönerken, olay yerinde tam bir can pazarı yaşandı. Kazayı gören diğer sürücüler, sağlık ve kurtarma ekipleri ile güvenlik güçlerinden yardım istedi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, kapanan Şanlıurfa - Gaziantep karayolunda önlem aldı. Sağlık ekipleri ise araçlarda sıkışanlara ilk müdahalede bulundu.

7 ÖLÜ, 10 YARALI


Sağlık ekipleri yaptığı incelemede yakınlarına bayram ziyaretinde bulunmak için Suruç'a giden otomobilde bulunan sürücü Cemal Aktaşoğlu, aynı aileden Necla, Cemil, İbrahim ve Halil Kızmaz ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 bebeğin yaşamlarını yitirdiğini saptadı. Otomobildeki 7 kişi de yaşamını yitirirken; minibüste bulunan 10 yolcu ise kazada yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere götürüldü.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yaralılar, hastanelere sevk edildikten sonra otomobildeki cesetlerin çıkarılması için kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Yarım saatlik çalışanın ardından cesetler sıkıştıkları yerden çıkarılarak, ceset torbalarına konuldu. Kazayı haber alarak, olay yerine gelen ailenin yakınları ise acı manzarayla karşılaşıp sinir krizi geçirdi. Gözyaşı dökerek, fenalık geçiren kişiler, cesetleri görmek isteyince güvenlik güçleri ile aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede kısa sürede sona erirken, fenalık geçiren kişileri ise sağlık ekipleri sakinleştirdi.

ÇOCUĞUNUN CESEDİNE SARILDI

Kazanın ardından olay yerine gelen Ali Kızmaz, ailesinin öldüğü haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Baba Ali Kızmaz, bebeğinin cansız bedenine sarılarak gözyaşı döktü. Yakınları ve güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan baba Kızmaz'a, hazır bekletilen ambulansta müdahalede bulunuldu.

Cesetler, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Kapanan karayolu ise araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.