Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, elektrik kesintilerini protesto için trafo merkezini tahrip eden, uyarıda bulunan askerlere de taş atan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Bazı protestocular gözaltına alınırken, 2 asker de atılan taşlarla yaralandı. 
Olay, saat 22.30 sıralarında merkeze bağlı Yardımcı Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede elektriklerin sık sık kesildiği gerekçesiyle yaklaşık 100 kişi mahalle girişinde trafo merkezi önünde toplandı. Ateş yakarak, karayolunu da ulaşıma kapatan grup, trafo merkezini attıkları taşlarla tahrip etti. Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak kalabalık uyarıya taşla karşılık verdi. Atılan taşların isabet ettiği 2 asker yaralandı.
BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE
Yaşanan gerginlik üzerine kent merkezinden mahalledeki jandarma birliklerine takviye olarak polis ekipleri sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, dağılmayan ve taş atmayı sürdüren gruba zırhlı araçlardan basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından kalabalık dağılırken, yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanan karayolu da yeniden trafiğe açıldı. Müdahale ile sona eren gerginliğin ardından polis, protestoya katıldığı belirlenen bazı kişileri de gözaltına aldı.
Protestocuların attığı taşlarla yaralanarak hastaneye götürülen 2 askerin tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Mahallede ve trafo merkezi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

FOTOĞRAFLI