SANCAKTEPE'de, BDP'lilerin Doğu ve Güneydoğu'daki seçim sonuçlarına müdahale edildiği iddiasıyla yapılan yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

Başta Ağrı, Ceylanpınar ve Güroymak olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu'daki bazı yerlerde seçim sonuçlarına müdahale edildiği iddiasıyla BDP'li bir grup Sancaktepe'de yürüyüş düzenledi. Demokrasi Caddesi'nde yapılan yürüyüşün ardından, gruptakilerden bazıları polis ekiplerine önce havai fişek fırlattı. Polis ekipleri gruba dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Göstericiler dağılmayınca, polisin müdahalesi başladı. Polis, kendilerine molotof kokteyli ve taş atan gruba tazyikli su ve plastik mermiyle karşılık verdi. Atılan molotoflardan bazıları TOMA'lara isabet ederken, bir TOMA otomatik olarak kendi üzerine su sıkıp alevleri söndürdü. Atılan molotoflardan biri de cadde üzerindeki bir ağaca isabet etti. Alev alan ağaç da TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü. 

Olaylar sırasında caddedeki vatandaşlar koşarak evlerine gitmeye çalıştı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polisin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.

RA (İY) (FOTOĞRAFLI)