Fatih KARAÇALI / ADANA, () - ADANA'da dolandırdıkları koyun satıcısından aldıkları kurbanlıkları yarı fiyatına satan 2 kişi yakalandı.
Ceyhan İlçesi'nde kurbanlık koyun satan 52 yaşındaki Hasan Korkmaz'ın yanına gelen Bülent Duran ile  İslam Sönmez, pazarlık yaparak 8 bin liralık koyun aldı. Hasan Korkmaz'a 3 bin lira nakit veren alıcılar, kalan 5 bin lira için ise senet düzenledi. Üzerine sahte isim ve TC Kimlik Numarası yazdıkları senedi Korkmaz'a veren zanlılar koyunları kamyonete yükleyip götürdü. Senetteki ismin sahte olduğunu anlayan Hasan Korkmaz, olayı polise bildirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kamyonetin plakasını araştırarak Bülent Duran ile İslam Sönmez'e ulaştı. Dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarından poliste kaydı bulunan Duran ile Sönmez gözaltına alındı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, zanlıların koyunları yarı fiyatına sattıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılardan Bülent Duran, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Arkadaş kurbanı olduğunu ileri süren Bülent Duran, "Benim tek suçum polisler geldiğinde arkadaşımla birlikte olmam. Ben arkadaş kurbanıyım" diye konuştu.
Bülent Duran ile İslam Sönmez, sorgularının ardından 'evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI