MERSİN'de telefonda kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtıp, 8 kişiden 411 bin 650 TL dolandırdıkları belirlenen 6 kişi yakalandı.

Mersin'de emekli işçi 62 yaşındaki Veli Aslan'ı yaklaşık 1 ay önce cep telefonu ile arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, 'kimliğinin ve banka hesap bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, bu kişileri yakalamak için verecekleri hesap numarasına parasını yatırmasını, bu hesap üzerinden suçlulara ulaşacaklarını' söyleyip ikna etmeyi başardı.

Telefonda polisle görüştüğünü sanan emekli Aslan, bankadaki tüm birikimi olan 42 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatırdı. Eve dönüp olanları yakınlara anlattığında ise dolandırıldığını anlayan Aslan, savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, dolandırıcıların kendisini tekrar arayabileceklerini, böyle bir durumda buluşma yeri belirledikten sonra kendilerine haber vermesini istedi.

EVİNE GELİNCE YAKALANDILAR

Dolandırıcıların bir gün sonra kendisini yeniden telefonla arayarak bankaya bir miktar daha para yatırması gerektiğini söylemesi üzerine Aslan, elinde nakit olmadığını, altınlarını verebileceğini dile getirip evine davet ederken gelişmeyi polise bildirdi. Bir süre sonra altınları almak için eve gelen dolandırıcılardan T.Y., sivil polislerce kıskıvrak yakalandı. Zanlının suç ortakları B.D., E.C. ve H.A. ise evin yakınında bekledikleri sırada polisin çalışmasını görerek kaçmaya çalışırken yaşanan kovalamaca sonucu ele geçirildi. Zanlıların sorgulamaları sonucunda olaya karıştıkları belirlenen Y.B. ve A.E. ise Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yakalanarak Mersin'e getirildi.

8 OLAYIN FAİLLERİ ÇIKTI


Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların son bir ay içerisinde 4 ilde 8 ayrı olayda aynı yöntemle 411 bin 650 TL'yi dolandırdıkları saptandı. Şebeke elemanlarının dolandırdığı kişiler arasında Mersin'de görev yapan ismi açıklanmayan bir hakimin annesinin de bulunduğu öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI


Öte yandan şebeke elemanlarının 3 Mayıs'ta Mersin'de görev yapan öğretmen B.Ö.'nin 62 bin lirasını dolandırma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerine göre, ağlarına düşürdükleri öğretmen ile sokakta buluşan dolandırıcılardan birisi, sürekli telefonla görüşürken öğretmenin de çantasından çıkardığı paraları dolandırıcıya vermesi görülüyor.
6 şüpheli ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.