İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, İstanbul merkezli 32 ilde toplam 266 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği iddia edilen şüphelilerin, SGK'yı dolandırmak suretiyle kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği tespit edilen, aralarında doktor, eczacı ve profesörlerin bulundu çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli operasyon Adana, Bursa ve Diyarbakır'ında aralarında bulunduğu 32 ilde devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, İstanbul merkezli 32 ilde toplam 266 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Sahte reçete operasyonu

Örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği iddia edilen şüphelilerin, SGK'yı dolandırmak suretiyle kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği tespit edilen, aralarında doktor, eczacı ve profesörlerin bulundu çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli operasyon Adana Bursa ve Diyarbakır'ında aralarında bulunduğu 32 ilde devam ediyor.


Şanlıurfa’da 33 doktor ve eczacı gözaltında

İSTANBUL merkezli 32 ilde yapılan operasyon kapsamında Şanlıurfa’da doktor ve eczacıların da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 ilde 266 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında Şanlıurfa’da da sahte rapor ve reçete yolsuzluğu iddiasıyla aralarında doktor, eczacı ve özel hastane personelinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Sahte reçete operasyonu: 8 kişi gözlatına alındı

İSTANBUL merkezli 32 ilde eş zamanlı düzenlenen sahte reçete operasyonu kapsamında Diyarbakır'da aralarında Dicle Üniversitesi'nde görevli bir profesörün de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul merkezli 32 ilde, örgüt kurup sahte reçete düzenleyerek, SGK'yı dolandırmak suretiyle kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği tespit edilen kişilere yönelik Diyarbakır'da da operasyon düzenlendi. Diyarbakır Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri bu sabah belirlenen 8 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında Dicle Üniversitesi'nde görevli 1 profesör, 3 eczacı olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecek.

Müezzinoğlu'ndan 'sahte reçete' açıklaması: Yanlış yapan en ağır bedeli mutlaka ödeyecek

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonuyla ilgili "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Ödemelidir" dedi.

"YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDEMELİDİR"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ve aralarında çok sayıda eczacı ve doktor da bulunan 100 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında Ankara Sanayi Odası'nda açıklama yaptı. 'Yanlış yapan bedelini öder' diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin savcılığın devreye girdiğini belirterek, "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç istismarı, tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın artık bu süreçten savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder. Ödemelidir de" diye konuştu.