İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından yapılan kurtarma ve yangın tatbikatı nefes kesti.
Mersin Limanı'nın 1 mil açıklarında 250 kişilik ekip ile düzenlenen tatbikata Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan katıldı. Senaryo gereği, Kıbrıs-Mersin arasında seyreden yolcu gemisi Deep Karpaz'ın makine dairesindeki arızadan dolayı yangın çıktı. İhbar alan kurtarma ekipleri, kısa sürede geminin bulunduğu bölgeye geldi. Geminin baş kısmında başlayan yangına, TCSG Yaşam Arama ve Kurtarma Gemisi ile Mersin Liman İşletmesi römorkörü ile müdahale edildi. Senaryo gereği yangında paniğe kapılarak denize atlayan 20 yolcuya, TCSG Yaşam, sahil güvenlik botu, sahil güvenlik helikopteri, deniz polisi, AFAD botu ile UMKE personeli müdahale etti. Yolcuları denizden kurtarmak için bölgeye gelen botların çalışmaları heyecan yaratırken, sahil güvenlik helikopterinin kurtarma çalışması nefes kesti. Önce kurtarılacak kişinin yerini tespit ederek işaret sisi atılırken, ardından ilk müdahale için helikopterden suya bir dalgıç atladı. Yaralıya müdahale ederek kurtarma halatını bağlayan dalgıç, yaralı ile birlikte helikoptere çekildi. Kurtarma gemisine inen helikopter, yaralıları alarak tıbbi müdahale için karaya çıkardı.
Denize düşen kazazedelerin ardından gemide bulunan yolcular, TCSG Yaşam Arama ve Kurtarma Gemisi ile römorkör tarafından tahliye edildi. Gerçeği aratmayan tatbikat, yolcuların sağ olarak kurtarılması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI