Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU (Karabük), ()– KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde içerisinde kimsenin yaşamadığı 150 yıllık tarihi Emeksizler Konağı, çıkan yangında kül oldu.
Yangın, saat 22.00 sıralarında Akçasu Mahallesi Ulukavak Sokak’ta meydana geldi. Mahir Oğuz’a ait 3 katlı ‘Emeksizler Evi’ diye adlandırılan 150 yıllık konağın çatısında belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, alevler kısa sürede binayı sardı. Mahalle sakinlerinin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu yangın söndürülürken, konak kullanılamaz hale geldi. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Aksoy, konağın ilçenin en büyük evlerinden birisi olduğunu söyledi. Konağı, geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan satın almak için girişimler başlattıklarını aktaran Aksoy, şöyle dedi:
"İçinde kimse yaşamıyordu. Yangının neden çıktığı henüz belli değil. Bizim müdahalemiz başladığında yangın çatıdan yukarıya çıkmıştı. Alevlenmiş aşamada biz haberdar olduk. Bu binanın bütün röleveleri daha önce alınmıştı. Tekrar aynısını yapma şansımız var. Tabi ki aslı gibi olmaz, Safranbolu'nun çok önemli bir değeri. İçinde insan yaşamadığı için de can kaybımız çok şükür yok. Safranbolu'nun bir değerinin daha kaybedilmiş olmasının üzüntüsü içerisindeyiz. Kış mevsiminin başlangıcında böyle bir yangının çıkması bizim çok daha tetikte olmamızın işareti.’’
Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI