Fatih TURAN/TRABZON,()-TRABZON’da fuhuş yaptığı için gözaltına alınan 27 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Aysel Novruzova’yı sınır dışı etmekle tehdit ederek cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen ve 'Rüşvet' suçlamasıyla yargılanan 39 yaşındaki Jandarma Binbaşı Hüseyin B.K.'ye, 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Trabzon'da 2 yıl önce, kaçak yollarla yurda giren Aysel Novruzova’yı sınır dışı etmekle tehdit ettiği, ardından da bir otelde bu kadınla fuhuş yaptığı iddiasıyla hakkında 'Rüşvet' suçlamasıyla dava açılan eski Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin B.K. hakkında açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı. Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılanan emekli uzman çavuş Mahmut Ö. ile sanıkların avukatı Ali Çakmak katıldı. Avukat Ali Çakmak, cinsel ilişkiye girmekle suçlanan Hüseyin B. K.' nın suçunun, rüşvet suçunun unsurlarını oluşturmadığını öne sürerek özel hayatına dikkat etmediği için disiplin suçu olduğunu iddia etti. Avukat Çakmak, sanık Mahmut Ö.’ye yönelik kanıtların hukuka aykırı toplandığını öne sürerek mahkeme heyetinden iki sanığın da beraatini istedi.
Binbaşı Hüseyin B.K' ya, ‘Rüşvet’ suçundan 4 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 3 yıl 4 ay hapse indirdi. Emekli uzman çavuş Mahmut Ö.'nün ise kanıt yetersizliğinden beraatına karar verildi.
TAYİN EDİLMİŞ, ARDINDAN AÇIĞA ALINMIŞTI
Eski Jandarma Komutanı Hüseyin B.K., hakkındaki suçlama ile ilgili açılan soruşturma ardından Trabzon’dan Bingöl'e tayin edilmiş, burada da açığa alınmıştı.